444 75 74
Çalışma Saatlerimiz - 08:30 - 18:30

Korseler

Korseler

Korse, kullanan kişinin vücuduna destek vermek için kullanılan bir çeşit kılıftır. Kullanım amaçlarına göre değişik maddeler içerir. Korseler kimi zaman metal çubuklar, kimi zaman ise sert plastikten yapılmaktadır. Bazen vücudun hareket etmemesi için kullanılan korseler, bazı durumlarda ise sadece vücudu sarması için kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Çeşitli modelleri bulunan korselerin bazı örnekleri ise şunlardır: ‘’bel korsesi’’, ‘kamburluk korsesi’, ‘sırt korsesi’, ‘boyun korsesi’, ‘skolyoz korsesi’, ‘lomber korse’, ‘lumbosakral korse’, ‘halo korse’, ‘torakolomber korse’, çelik korse. Çelik korse, ‘Fıtık korsesi’ 

 

Bilimsel adı kifoz olan; halk arasında kamburluk olarak bilinen, dik durma problemi olan bireyler çelik korse kullanmaktadır. Bu korse çeşidi, kullanan kişinin sırt bölgesine takılmaktadır. Çelik korsenin içinde metal çubuklar bulunmaktadır, bu korseler leğen kemiğine kadar uzanmaktadır. Sabitleyici korselere sahip çelik korse, kullanan kişinin koltuk altlarından geçerek omuzları geriye doğru çekmektedir. Bu çelik korse omurgayı desteklemektedir. Kamburluk problemine sahip olan bazı bireylerin aklındaki soru ise   çelik korse sgk ödemesi yapılıyor mu?  Fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya ortopedi ve travmatoloji, nöroloji veya nöroşirurji uzman hekimince düzenlenen hastane başhekiminin imzasının bulunduğu uzman hekim raporu gerekmektedir. Korsenin yenilenme süresi ise 1 yıl olarak belirlenmiştir. 

 

Lumbosakral ya da torakolomber olarak da bilinen sırt korsesi, kişinin sırtı ve beline takılmakta, hastanın belinin ve sırtının hareketlerini engellemek için tasarlanmıştır. Sırt korselerinin üç çeşidi bulunmaktadır. İlki kişinin sırt kısmına takılmaktadır. Bu korse türünün içinde sert çubuklar bulunmakta, leğen kemiğine kadar uzanmaktadır. Sabitleyici kuşakları koltuk altından geçerek kullanan kişinin omuzlarını geriye doğru çekmektedir. Diğer çeşidi ise sadece bel bölgesi için kullanılmaktadır. Bu korse, kaburga kemikleri ile leğen kemiklerine dayanarak hareketi önlemektedir. Omurga kırığı gibi durumlarda kullanılmakla birlikte çeşitli ameliyatlardan sonra kullanılmaktadır. Üçüncü ise ortopedik sırt korsesi, medikal  açıdan kişilerin duruşlarını desteklemeye yardımcı olur.  

 

 

 

Bel korsesi, beli sarmak için kullanılmaktadır. Bazı durumlarda ise kaburga ve leğen kemiklerine dayanarak hareketi önlemektedir. İkinci tip bel korseleri bel ameliyatlarından sonra tercih edilmektedir. Bel ağrısı ortaya çıktığında omurga etrafındaki kaslar istemsiz olarak kasılmaktadır. Vücut, dokuların daha fazla zedelenmesini önlemek için doğal bir tepki göstermektedir. Korse, basınç hissi ile kas spazmını azaltmaktadır. Bu basınç hissi, kişinin duruşunu düzeltmektedir. 

 

Fıtık korsesi, kısa dönemde fıtık ağrılarını azaltmak için kullanılmaktadır.  Uzun dönemde tek tedavisi ameliyat olan fıtık problemi için fıtık bağıda kullanılmaktadır. Korse giyildikten sonra, fıtığın dışarıya çıkmasını önlemektedir.  Fıtık korsesi fiyatı ise ürünün özelliklerine göre çeşitlilik göstermektedir.

 

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen bireyler çeşitli yöntemlere başvurmaktadır. Liposuction ise bu yöntemlerden biridir. Obezite problemi dışında, bölgesel yağlanma problemleri bulunan bireylerin vücudundan fazla yağ dokusunu uzaklaştırma işlemine liposuction ismi verilmektedir. Özellikle kalça, basen, karın, göbek, bel gibi bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgelere uygulanmaktadır. Medikal korse, liposuction ameliyatı sonrası iyileşmeye yardımcı olması için bireyler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bu medikal korseler, alınmış olan yağ dokusu miktarı ve kişinin sahip olduğu özelliklere göre yaklaşık 4 ila 8 hafta arası kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

 

Anne olacak kişiler, hamilelik sürecinde vücudunda birtakım farklılıklarla karşılaşabilmektedir. Karın bölgesinde oluşan çatlama ve sarkmalar bu kişileri şaşırtabilmektedir. Doğum sonrası ise bebeğini emziren kişiler göğüslerinde sarkmalar ve değişimler olabilmektedir. Medikal korse, doğum sonrası için annelere yardımcı olmaktadır. Kullanılan korsenin, kişinin karın bölgesini çok fazla sıkmaması gerekmektedir. Korsenin fazla sıkması, kişinin iç organlarına zarar verebilmektedir.